Home > Svijet > Nevrijeme u Hrvatskoj: Poplavljena riječka tržnica, orkansko jugo potopilo rivu

Nevrijeme u Hrvatskoj: Poplavljena riječka tržnica, orkansko jugo potopilo rivu

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za danas navodi kako će vrijeme biti promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. Tijekom dana će se širiti i na ostale predjele, a ponajprije na Jadranu može i zagrmjeti. Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju jak s olujnim udarima, sredinom dana na sjeveru u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. Temperatura zraka između 13 i 19 °C, u višem gorju te na sjeverozapadu od 5 do 10, u drugome dijelu dana u osjetnom padu.

Ravnateljstvo civilne zaštite podsjetilo je kako je danas 𝐧𝐚 𝐬𝐧𝐚𝐳𝐢 𝐧𝐚𝐫𝐚𝐧𝐜̌𝐚𝐬𝐭𝐨 𝐮𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐃𝐇𝐌𝐙-𝐚 te navelo kako su za sutra izdana crvena i narančasta upozorenja zbog zbog vrlo jake, mjestimice olujne bure.

poster

00:00

“Pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima te poduzmite potrebne mjere zaštite”, ističe Ravnateljstvo.

Dijelovi riječke gradske tržnice i okolnih ulica potopljeni su nakon jakog juga i kiše.

 

Mještani Tisnog jutros su se probudili uz potopljenje ulice i osjetili snagu orkanskog juga i ogromnih valova koji su lomili porate, prešli preko rive, a more je došlo do prvih kuća i poplavilo glavnu ulicu.

DHMZ je za subotu izdao upozorenja za područje cijele Hrvatske. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Uz to, izdan je niz žutih upozorenja. U gospićkoj regiji upozorenja su izdana zbog vjetra, kiše te snijega i poledice. U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj zbog vjetra i grmljavinskog nevremena. U osječkoj i kninskoj zbog vjetra. U zagrebačkoj zbog vjetra te snijega i poledice te u karlovačkoj zbog snijega i poledice.

Vecernji list