Nenad Periš uvjeren je da je Matej živ, uputio mu poruku

Prije mjesec dana nestao je Matej Periš, Splićanin koji je s prijateljima išao na doček Nove godine u Beograd.

Zadnji put je viđen rano ujutro 31.12. Od tada traje velika potraga.

U izjavi za Telegraf.rs otac Nenad Periš kaže da se istraga nije mnogo pomakla prethodnih dana i da mu dvije stvari nisu jasne – gdje je Matej krenuo i zašto se vratio prema Savi kada mu je ona bila ispred.

Otac nestalog Splićanina kaže da, iako je prošlo mjesec dana, misli da je Matej živ i da je siguran da ima mogućnost, on bi njega ili nekog drugog nazvao i javio se.

Putem medija je poslao sinu poruku.

“On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati, već da ćemo ići kući”, kazao je.

“Prošlo je 30 dana, a nitko ne zna gdje je točno moj sin. Ono što mi je za sada poznato je to da je mobitel bio u rijeci i da je došao do Velikog ratnog otoka. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode. Ono što sam ja vidio gledajući kamere primijetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi.

S dvojicom nije komunicirao, već samo s trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negdje želio otići. Taksi mu je trebao”, tvrdi Periš i kaže da “sve u vezi telefona govori da je Matej u rijeci”.

“Onda mi nije jasno zašto je želio negdje otići, imao je rijeku ispred kluba”,  pita se Nenad Periš.

Kako sam kaže, u petak ga je pozvala hrvatska policija i obavijestila ga da dolaze u Beograd.

“Policija me je obavijestila da će pretražiti Veliki ratni otok. Koliko znam, to su radili i prije dronovima. Inspektori su mi objasnili da je otok u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promijenilo daljnji tijek istrage. Taj otok mi je dao nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju”, dodaje Periš.