Nemojte nas sramotiti! Kome ovo treba?!

SARAJEVO, (Patria) – Ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih i raseljenih lica Kantona 10, Momčilo Bajić, ministar pravosuđa i uprave, Milan Bašić, i ministrica privrede, Dijana Puzigaća, položili su vijenac na spomen ploču koja čuva uspomenu na 405 ubijenih Srba iz Čelebića i okolnih sela livanjske općine, koja je nažalost uništena, a mir pokojnih narušen.

Ministar Bajić najoštrije osuđuje vandalski čin skrnavljenja spomen ploče u Čelebiću, podignute 2013. godine u sjećanje i čast nastradalim Srbima s područja livanjske općine. Srpski narod nikad neće zaboraviti stradanja nedužnih i sjećanja na žrtve će živjeti dok žive Srbi na ovim prostorima.

Ovakvim nehumanim činom su povrijeđeni osjećaji ne samo Srba, nego svakog čovjeka koji poštuje svoje i tuđe pretke i uspomene.

Ovim putem pozivam sve nadležne institucije da svojim aktivnostima otkriju počinioca ovog gnusnog čina koji je uznemirio srpsko stanovništvo Livanjskog polja.

Svaki narod ima pojedinaca čijih se djela stidi, zato još jednom upućujem apel nadležnim institucijama da osude počinioca, a ne da se osuđuje jedan narod, istakno je ministar Bajić.

nap.ba