Nastavlja se istraživanje tragične nesreće u Hrvatskoj u kojoj su poginule dvije djevojčice

Policija nastavlja istraživanje oko okolnosti nesreće koja se jučer dogodila na odmorištu na A3 kod Novske kada je vozač kamiona nekontrolirano uletio na odmorište i pogazio dvije 14-godišnjakinje i ozlijedio još dvije žene.

Vozač kamiona proveo je noć u prostorijama policije u Kutini gdje je priveden na ispitivanje zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću s poginulim osobama.

Osumnjičenog vozača policija može zadržati 24 sata, potom će ga predati pritvorskom nadzorniku, nakon čega će biti odveden na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo.

Prvi dio očevida na mjestu prometne nesreće je završen, a slijedi druga faza koja podrazumijeva razgovor s vozačem i svjedocima. Slijedi i vještačenje kamiona u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Za sada se još ne može govoriti u uzrocima prometne nesreće jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, pojasnila je policijska službenica za odnose s javnošću Iva Dvorski.

Ono što je do sada utvrđeno tijekom očevida jest da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač teretnog vozila iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, nakon čega je nastavio kretanje kroz prostor benzinske postaje i odmorišta do čega je došlo do naleta na pješake.

Učenici škole iz Dalja vidno potreseni vratili su se svojim kućama. Još jučer je Ministarstvo obrazovanja u dogovoru s ravnateljem škole, poslalo krizni tim Ministarstva za pružanje psihološke podrške kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružio adekvatnu pomoć.

Iz Osječko-baranjske županije također su izvijestili da su na raspolaganju djeci, a u ponedjeljak će biti proglašen dan žalosti.