Home > Livno > Napadnut predsjednik Hrvatske Liste za Livno, Jakov Perković Zmija

Napadnut predsjednik Hrvatske Liste za Livno, Jakov Perković Zmija

Hrvatska lista za Livno s nevjericom i zaprepaštenjem je  primila vijest o fizičkom napadu na Jakova Perkovića, predsjednika HLL-a, nakon njegova povratka iz posjete našem teško oboljelom članu, a koji se dogodio sinoć u 18:50 sati, u mjestu Držanlije kod Livna.

 

Napad se dogodio samo dva dana nakon što je Jakov Perković prilikom predstavljanja koalicije DOS-HLL na jednoj lokalnoj radio postaji optužio HDZ BiH, policiju i pravosuđe za zataškavanje teških kaznenih djela. Da se radi o politički motiviranom napadu dokazuje činjenica da se napad dogodio odmah nakon postavljanja plakata koalicije DOS-HLL, koji je postavio naš simpatizer M.V (18), a nepoznati napadač potrgao i bacio na tlo.

 

Nakon verbalnog i fizičkog napada u kojem je tri puta udaren u predjelu ključne kosti i ramena, u zaštitu našem predsjedniku priskočila je supruga napadača. Hrvatska lista za Livno se zahvaljuje toj hrabroj ženi majci, kao i policiji koja je u vrlo kratkom vremenu pronašla napadača, koji se s traktorom udaljio s mjesta fizičkog napada.

 

Nakon izlaska policije na mjesto događaja, utvrđeno je, da je napadač Frano Džaja iz naseljenog mjesta Srednje Držanlije kod Livna. Napadač je znao da je napao predsjednika Hrvatske liste za Livno i nositelja liste koalicije DOS-HLL za Skupštinu Hercegbosanske županije, jer je u nazočnosti tri policajca u više navrata prijetio riječima: “Zmija nećeš se dobro provesti kada se sretnemo u gradu” što nedvosmisleno dokazuje da se radi o politički motiviranom napadu.

 

Brzom intervencijom i privođenjem nasilničke osobe, policija je pokazala kako može uistinu biti jamac sigurnosti svih građana Grada Livna i Hercegbosanske županije.

 

Hrvatska lista za Livno od institucija vlasti, a prije svega policije i pravosuđa traži, da otkriju pravu pozadinu ovog politički motiviranog napada i o svemu u najkraćem roku upoznaju javnost.

 

Ovim putem poručujemo svima da nas nikakva zastrašivanja, prijetnje i fizički napadi neće zaustaviti da zajedno s Hrvatskim zajedništvom svim građanima Hercegbosanske Županije osiguramo miran i siguran život.

 

Livno, 01. listopada 2018.

Ured za informiranje HLL-a

Josip Perković

 

Sponzorirani članak