NAMAGARČIŠE DUVNJACI LIVNJAKE: Kako ga Ivan Vukadin “zavuče” Borjaninoj ekipi

LIVNO – https://docdro.id/L9oegpq

Po gore navedenom Pozivu privremenog predsjednika Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije dana 9. srpnja 2019. godine održan je Klub na kojem su razmatrane slijedeće točke:
1. Zapisnik sa sjednice održane 08.02.2019.
2. Izbor radnih tijela i
3. Tekuća pitanja

Prije početka same sjednice bez prethodne najave zastupnicima su dostavljeni dokumenti koje možete vidjeti na ovom linku.

Oni se pak odnose na predlaganje mandatara:

a) Odluka ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije – Ivan Jozić iz Livna;
b) Odluka OO HDZ BiH Tomislavgrad – Ivan Vukadin iz Tomislavgrada i
c) Obavijest Kluba zastupnika HDZ BiH Hercegbosanske županije – Ivan Vukadin iz Tomislavgrada.

Predloženi dnevni red usvojen je jednoglasno kao i zapisnik s prethodne sjednice.

Tijekom rasprave o drugoj točki zaključeno je da predstavnici stranaka koji su zastupljeni u Skupštini Hercegbosanske županije dostave svoje prijedloge za članstvo u pojedinim povjerenstvima, a da se za slijedeću sjednicu Skupštine pripremi cjeloviti prijedlog članstva u povjerenstvima sukladno zastupljenosti pojedinih stranaka u skupštini.

Pod trećom točkom dnevnog reda Privremeni predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika predložilo je da se raspravlja o davanju potpore Kluba budućem mandataru.

U ime Županijske neovisne liste naglasili smo da je krajnje neozbiljno pod tekućim pitanjima donositi odluku o davanju potpore budućem mandataru. Isto tako naglašeno je da su oni koji su pripremali ovu točku trebali je staviti kao posebnu točku u pozivu jer na ovan način pokazujemo da nam je davanje potpore mandataru nebitna stvar.

Neuvažavajući izneseni stav upoznati su zastupnici u Skupštini Hercegbosanske županije koji čine Klub hrvatskih zastupnika sa dostavljenim prijedlozima.

Ivan Jozić, u svoje osobno ime i u ime ostatka ostataka ŽO HDZ BiH, ukazao je da je Odluka županijske organizacije iznad odluke općinske organizacije i da bi prilikom davanja potpore trebalo voditi računa o istom.

Nakon kraće rasprave uslijedilo je glasovanje za predloženog kandidata za mandatara ispred OO HDZ BiH Tomislavgrad i Kluba zastupnika HDZ-a BiH u imenu Ivana Vukadina iz Mandinog Sela, općina Tomislavgrad, slijedećeg ishoda:

ZA:
1. Stipan Šarac HDZ BiH iz Tomislavgrada;
2. Ante Tadić HDZ BiH iz Tomislavgrada;
3. Robert Bagarić HDZ BiH iz Tomislavgrada;
4. Ivan Tomić HDZ BiH iz Tomislavgrada;
5. Anita Batarilo HDZ BiH iz Tomislavgrada;
6. Mladen Šarić HDZ BiH iz Tomislavgrada;
7. Ivan Ivić HDZ BiH iz Kupresa;
8. Nediljko Rimac HDZ 1990 iz Livna;
9. Jozo Ćosić HDZ 1990 iz Livna;
10. Anamarija Raič HDZ 1990 iz Kupresa;
11. Drago Stanić HDZ 1990 iz Tomislavgrada;
12. Josip Tomić Narodna stranka radom za boljitak iz Tomislavgrada;
13. Krešimir Tabak HRS (Hrvatska republikanska stranka) iz Tomislavgrada i
14. Jugoslav Brdar SDP iz Livna.

SUZDRŽANI:
1. Josip Perić HNL iz Tomislavgrada;
2. Ivan Krstanović HNL iz Tomislavgrada;
3. Rade Ćurković HNL iz Kupresa i
4. Draško Dalić Županijska neovisna lista iz Livna.

PROTIV:
1. Ivan Jozić HDZ BiH iz Livna.

U ime Kluba hrvatskih zastupnika Skupštini Hercegbosanske županije uputit će se prijedlog za mandatara Ivana Vukadina iz Tomislavgrada.

Obzirom da je u ovom slučaju odluka OO HDZ BiH Tomislavgrad u suprotnosti s odlukom višeg stranačkog tijela odnosno ŽO HDZ BiH u narednom razdoblju očekivati je reakciju predstavnika pojedinaca i stranačkih tijela na višim razinama tako da bi izbor mandatara vrlo lako mogao dovesti do podjela unutar HDZ-a BiH u Hercegbosanskoj županiji.

Hoće li ovo biti ključ rješenja ili stvaranja novih problema i blokada u Hercegbosanskoj županiji ostaje nam da vidimo, nadamo se u bliskoj budućnosti jer smo već 275-i dan od dana održavanja Općih izbora bez uspostave vlasti, navodi se u dopisu Draška Dalića, predsjednika Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije.

Dnevno.ba