Home > BiH > Nakon zahlađenja stižu nam ljetne temperature

Nakon zahlađenja stižu nam ljetne temperature

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od utorka, 26. ožujka nas očekuje izražena južina.

Osjetno zatopljenje, povremeno jak do lokalno olujan jugo, a prema kraju ožujka i u prvim danima travnja ljetne temperature zraka.

Bez dugotrajne stabilizacije vremena. Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove a obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena.U noći na nedjelju s ponedjeljka – hladna fronta nas polako napušta. Padaline su u većini krajeva prestale uz djelomično razvedravanje. O

stala je još Hercegovina i istočni dio Bosne gdje se stabilizacija vremena očekuje u narednim satima. Noć pred nama djelomično vedra i prohladna, samo još rijetko uz zaostali pljusak kiše, snijegaDo jutarnjih sati lokalno moguć slab mraz, ponajviše u zapadnom dijelu Bosne. Jutarnje temperature sutra od -2 do 5°C. U planinskim krajevima nešto hladnije.

Tijekom dana pretežno sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C.

U utorak, 26 ožujka sa jugozapada postupno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne. Kasnije u tijeku dana lokalno kiša i u ostatku zemlje. Temperature u porastu, a jugo u postupnom jačanju.

Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena. Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenjivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje.

Tijekom četvrtka vrijeme bi se postupnostabiliziralo. Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije s temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C, objavio je BH Meteo.

Jabuka.tv