Home > BiH > Nakon najtoplijeg mjeseca slijedi nam nestabilno i kišovito

Nakon najtoplijeg mjeseca slijedi nam nestabilno i kišovito

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu, za naredna dva tjedna – razdoblje do 13. studenog. Ističu kako će listopad završiti s iznadprosječnim temperaturama zraka, ali uz nestabilno vrijeme, kišu i pljuskove koji će biti izraženiji na jugu zemlje.

Ujedno, ovogodišnji listopad je i najtopliji u Bosni i Hercegovini od početka službenih mjerenja.

U prvom tjednu studenog zadržat će se nadprosječno toplo, ali uz nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Izraženije oborine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje. U središnjim, sjevernim i istočnim područjima, oborine neće izostati, ali će biti značajno manje u odnosu na južna područja.

Minimalne temperature zraka varirat će od 5°C do 10°C u Bosni, na području Hercegovine do 12°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 15°C do 20°C u Bosni. Na jugu zemlje i do 22°C.

Nestabilno vrijeme s kišom prognozira se i od 6. do 11. studenog. Izraženije oborine moguće su na jugu i jugozapadu zemlje. Prema trenutnim sinoptičkim modelima stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 12. studenog.

Jutarnje temperature kretat će se između 3°C do 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 10°C do 15°C u Hercegovini do 16°C.

Vecernji list