Home > BiH > Najveća firma za internetsko klađenje stiže do tržišta BiH

Najveća firma za internetsko klađenje stiže do tržišta BiH

Svjetski div Flutter priopćio je u srijedu da je kupio udjel od 51 posto u drugom drugom najvećem operatoru sportskog klađenja i igara na sreću u Srbiji – MaxBet, za 141 milijuna eura, u pokušaju širenja na Balkanu.

Flutter je rekao da je ugovor, koji mu također omogućuje stjecanje preostalih 49 posto udjela 2029. pod sličnim uvjetima, u skladu s njegovom strategijom ciljanja na brzorastuća, regulirana tržišta na kojima može kombinirati lokalnu stručnost sa svojim globalnim cijenama i tehnologijom.Flutter, najveća svjetska firma za internetsko klađenje, rekla je da je srpsko kladioničarsko tržište vrijedno 700 milijuna eura privlačno zbog svoje relativno niske internetske penetracije od oko 35 posto i očekivanog online složenog godišnjeg rasta do 2025. od približno 15 posto.

MaxBet, koji je genNaerirao pro forma potpuno regulirane prihode od 145 milijuna eura u godini do lipnja, od čega 44 posto online, također je prisutan u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Vjerujemo da je MaxBet izvrsna prilika za repliciranje uspjeha koji smo postigli na tržištima poput Gruzije, Indije i Italije, rekao je izvršni direktor Fluttera Peter Jackson.

Flutter, koji ostvaruje 78 posto svojih prihoda u svojim glavnim odjelima u SAD-u, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja širom svijeta, piše Biznisinfo.

Jabuka.tv