Najpouzdanije i najlošije automobilske marke

Na američkom tlu izvještaj Consumer Reportsa o pouzdanosti automobila jedan je od najvažnijih. U ovogodišnjem izdanju svoje podatke o pouzdanosti aktualnih modela vozila dostavilo je čak 300.000 vozača.

U njemu, naravno, ima i dosta marki koje nisu dostupne u Europi, ali i onih koje se prodaju na našem kontinentu, prenosi Revija HAK. Ove godine prvo mjesto pripada Mazdi, drugi je Lexus, a treća Toyota. Četvrta najpouzdanija marka je Buick, a peta je Honda. U sredini poretka ili u donjoj trećini su europski brendovi poput Mercedesa (20.), Volkswagena (24.), Volva (18.), Audija (14.) i BMW-a (12.).

Najbolji europski brend je Porsche na 9. mjestu, a na samom dnu po pouzdanosti su američki proizvođači Tesla i Lincoln. U slučaju pobjedničke Mazde Consumer Reports hvali muduru taktiku s konzervativnim redizajnima u kojima se ne ugrađuje nova i neprovjerena tehnologija, platforme koje s kvalitetno unaprjeđuju i pouzdane motore.

Inače, vozači se žale na gotovo sve, od kvarova infotainment sustava, mjenjača, motora pa sve do problema s bojom i lakom. Najlošiji automobil je Tesla Model Y s nevjerojatnim problemima poput neprofesionalno postavljenih panela pa čak i vlasima kose koje su ostale tijekom nanošenja boje.

Što se najkvalitetnijih modela tiče na prvom mjestu je Toyota Prius, pa slijede Lexus NX, Buick Encore, Lexus GX, Honda HR-V, Toyota Prius Prime, Hyundai Kona, Audi A5, Audi A4 te Mazda CX-5.

Bljesak.info