Home > Sport > Najbolja bh. skijašica novu utrku starta u ponedjeljak

Najbolja bh. skijašica novu utrku starta u ponedjeljak

Utrke svjetskog kupa u brzim disciplinama za žene, koje su trebale biti održane ovog vikenda u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu, otkazane su zbog iznadprosječnih temperatura, a najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija seli u natjecanja Europa kupa.

Prvi put u ovoj sezoni, 5. i 6. veljače, Muzaferija će u talijanskom La Thuileu sudjelovati u europskom skijaškom natjecanju Super-G utrkom, priopćio je njezin PR tim.

– To će biti prva utrka za mene ove sezone u okviru Europa Kupa tako da će i startni broj biti iznad broja trideset. Nadam se da će i staza biti jako dobro pripremljena, i da ću moći ostvariti dobar rezultat i s većim startnim brojem, kaže Muzaferija.

poster

00:00

Nakon toga, bh. tim putuje u Crans Montanu gdje će, 10. i 11. veljače, biti održano natjecanje Europa kupa, a zatim i Svjetskog kupa.

– U Crans Montanu putujemo, također, na utrke Europa kupa u Spustu, zatim ostajemo tu na utrkama svjetskog kupa koje će se održati 17. i 18. veljače u disciplinama Spust i Super-G, navela je Muzaferija dodajući kako se dobro osjeća na skijama i očekuje dobar plasman u nadolazećim utrkama.