Najavljeni grmljavina i pljuskovi: Dijelove BiH moglo bi pogoditi nevrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno i malo svježije vrijeme.

Prije podne bit će slabe kiše mjestimično u centralnim i sjevernim predjelima, poslije podne nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom uglavnom u istočnim i centralnim predjelima, a moguće su i lokalne nepogode.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, na jugu do 21, a maksimalna temperatura zraka od 25 do 30, u višim predjelima od 19 stupnjeva.

U utorak će u Bosni biti djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U srijedu će u Bosni biti djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.