Home > BiH > Najavljene temperature do 38 stepeni: Pogledajte kakvo će biti vrijeme za vikend, slijedi promjena

Najavljene temperature do 38 stepeni: Pogledajte kakvo će biti vrijeme za vikend, slijedi promjena

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Sokolac 17, Široki Brijeg 19, Drvar i Ivan Sedlo 20, Bugojno, Sanski Most i Zenica 21, Banja Luka, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 22, Doboj, Mostar, Stolac i Trebinje 24, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Livno i Prijedor 25, Neum 29 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.U petak, prije podne u Bosni pretežno oblačno. U ranim jutarnjim satima, ponegdje, prolazni pljuskovi u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U večernjim satima u sjevernim područjima se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

Radio Sarajevo