Načelnica Drvara iščekuje opoziv?

Na sastanku s predstavnicima stranaka nove većine načelnica treba opravdati utrošak donacija

Prije nešto više od mjesec političke stranke u Drvaru formirale su novu većinu u Općinskom vijeću, te iskazale nepovjerenje do tada vladajućem SNSD-u i njihovoj načelnici Dušici Runić-Trninić. Nakon toga je nastupila ljetna pauza, a načelnica, kojoj su prijetili opozivom, izrazila je nadu da će se u međuvremenu glave ohladiti. Na njenu žalost, do toga ipak nije došlo.

U tjednu pred nama slijedi kolegij Općinskog vijeća, na kojem će predstavnici nove većine razgovarati sa načelnicom, a od kojeg će ovisiti i njena budućnost.
– Mi smo predali nove amandmane, jer nismo usvojili rebalans, a na tom sastanku nećemo odstupiti ni jedne sekunde od zahtjeva da nam podnese izvještaj gdje su otišle pare iz Srbije. Nakon toga će se odrediti datum održavanja sjednice Vijeća, gdje će doći i do najavljenog zahtjeva za njen opoziv, kazao nam je Duško Radun iz SNS-a.

Radi se o 230 tisuća maraka, koje su bile namijenjene kao pomoć poljoprivrednicima u vrijeme pandemije. Vijećnici traže i obrazloženje donacije kamiona za komunalno preduzeće. Naime, kritičari iz Vijeća smatraju da je Općina kamion registrovala sebi, a zatim ga dala komunalcima kao kompenzaciju duga koji je imala prema njima.

Načelnica Drvara Dušica Runić-Trninić nedavno je izjavila da Općina Drvar redovno dostavlja izvješća Vladi Srbije i Vladi Republike Srpske, pravdanje utroška namjenskih sredstava te da su i jedna i druga vlada upoznate s tim gdje je i kako utrošena sve i jedna marka od donacija. Sad preostaje da i vijećnike uvjeri u to.

Oslobođenje