Home > BiH > Na više graničnih prijelaza duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Na više graničnih prijelaza duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Gradina, Doljani, Gabela Polje, Bijača i Gorica duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška frekventno je u oba smjera.

Kako saopćavaju iz BIHAMK-a, na graničnim prijelazima Deleuša, Hum i Šepak kolona putničkih vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta.

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i 27.08.) u vremenu od 09 do 18 sati obustavlja se promet na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu prometovati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacijskih radova na raskrižju kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati prometuje usporeno, jednim trakom.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog sportske manifestacije, danas će se od 16 do 18:30 sati obustaviti promet na regionalnom putu R-436 Boračko jezero – Glavatičevo.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, a vozači se mole da budu maksimalno oprezni, ne zaborave vezati sigurnosni pojas, drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Vecernji list