Na području Hercegbosanske županije 15 osoba u kućnoj izolaciji

Na području Hercegbosanske županije 15 osoba u kućnoj izolaciji. Problem sa onima koji su stigli iz Njemačke, a nisu se javili epidemiologu.

Epidemiolog i član kriznog stožera ravnateljica zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Dijana Mamić za Kupreški radio je kazala kako je za sad epidemiološka situacija na području naše županije zadovoljavajuća i kako nema oboljelih osoba. Ukupno 15 osoba koje su stigle iz zapadnoeuropskih zemalja u svoje općine su se na vrijeme javile i određena im je kućna izolacija od 14 dana. Istaknula je kako ima informaciju da su neke od osoba koje su ovih dana stigle izbjegle javiti se i nisu pod nadzorom. Takav oblik ponašanja je krajnje ne odgovoran i kažnjiv. Do sad poduzete mjere vezane za prekid nastave su preventivnog karaktera i treba ih poštovati, a kroz naredne dane bit će obavljena dezinfekcija škola na području naše županije.

Dr. Mamić je apelirala na građane da ne zloupotrebljavaju telefon za nepotrebna pitanja i da na taj način olakšaju rad Zavoda za javno zdravstvo.

Broj telefona za kontakt je 034-200-563.