Home > BiH > Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge kolone na izlazu iz BiH

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge kolone na izlazu iz BiH

Početak radnog tjedna mnogi će iskoristiti za polazak na godišnji odmor, pa se mole vozači da budu maksimalno oprezni i da drže rastojanje između vozila. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, pa tijekom dužih putovanja pravite češće pauze.

Za oni koji tek planiraju putovati, savjet da prije polaska provjere ispravnost vozila i posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za vozilo. Na vrijeme se informirajte o stanju na putevima i graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz  zadržavanja od 10 do 30 minuita.

 

Napominje se da od danas preko graničnog prijelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Istovremeno, od danas, se za međunarodni promet putnika, otvaraju  pogranični granični prijelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most,  Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vecernji list