Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila, zadržavanje 30 minuta

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Zupci pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Kamensko i Gradina duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prelazima Doljani i Orašje gužva je na ulazu u BiH.

Kako su priopćili iz BIHAMK-a, i na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta.

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, ali u večernjim satima očekuje se pojačan intenzitet prometa, naročito na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti.

Iz BIHAMK-a su apelirali na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme se informiraju o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prolaze kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, promet se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.