Home > BiH > Na 30 kilometara od BiH gradi se turističko čudo

Na 30 kilometara od BiH gradi se turističko čudo

Nakon što je Općinsko vijeće na sjednici 21. juna prihvatilo odluku o Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja Kupari I otvoren je put za sljedeću fazu realizacije projekta Kupari Dubrovnik Resort – ishođenje lokacijske dozvole.

 

Arhitektonski studio 3LHD na svojim mrežnim stranicama predstavio je izgled budućeg Kupari Dubrovnik Resorta.Projekt rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurao pogled na plažu i more, te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale. Resort će zbog smještaja u prirodnoj dolini okruženoj dramatičnim padinama koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti.Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele, bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i 4 vile s druge strane. Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš.

 

Centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom. Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa.

 

Svi gosti će imati pristup plaži, kao i nizu bazena sa sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće. Obnovljeni jedriličarski klub/restoran bit će fokalna tačka nove marine definirane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove. Šetnica uz obalu iznad razine plaže omogućit će gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa.

Radio Sarajevo