Home > Županija > MUP HBŽ: Izvješće o Operativnoj akciji “Mir i dobro 2020”

MUP HBŽ: Izvješće o Operativnoj akciji “Mir i dobro 2020”

Uprava policije MUP-a K 10 u vremenskom periodu od 14.12.2020 godine do 18.01.2021 godine provela je Operativnu akciju ” Mir i dobro 2020″ sa ciljem kontinuiranog praćenja i sagledavanja sveukupne sigurnosne situacije na prostoru HB Županije i provođenja pojačanih mjera sigurnosti u vrijeme blagdana Božića i Nove godine. 

Kao i proteklih godina i ovom prigodom bilo je pucanja iz vatrenog oružja i uporabe pirotehničkih sredstava tako su evidentirana dva slučaja ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava , oba na području Livna, prema podacima DZ Livno, u provom slučaju povrijeđena je osoba rođena 2008 godine u Livnu, povreda prsta i šake, dok je u drugom slučaju povrijeđena osoba rođena 2001 godine u Livnu, zadobila ozljedu usne i lica.

Također, evidentirano je 14 prekršaja koji se odnose na nepoštivanje zabrane kretanja od 23,00 do 05,00 sati, koju je izdao Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja širenja pandemije COVID-19.

U tijeku provođenja OA od građana je privremeno izuzeto slijedeće: jedna poluautomatska puška,lovačka puška, puška M-48, samokres, sjekira, nož i 17 komada raznog streljiva.U svezi OA “Žetva” evidentiran je jedan slučaj, kojom prilikom je dragovoljno predan 131 komad različitog streljiva.

U 10 navrata djelatnici policiji su vršili osiguranja okupljanja građana ( polnoćke, utakmice ), izvršili su tri pratnje i pružili 3 asistencije drugih tijelima. Za vrijeme osiguranja , pratnji i asistencija nije evidentiran niti jedna incidentna situacija.