Home > BiH > MLADIFEST U MEĐUGORJU

MLADIFEST U MEĐUGORJU

Uz službeni program Mladifesta na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, brojni mladi ljudi nalaze i vrijeme za osobnu molitvu, ispovijed, druženje i razgovor u tišini koju remeti samo molitva tisuća hodočasnika iz sedamdesetak zemalja svijeta u Međugorju, piše portal Radio Međugorje. Sve njih međugorska zvona u podne pozovu na zajedničku molitvu Anđeo Gospodnji, a nakon toga se mogu posvetiti osobnoj molitvi. Mnogi to i čine.

Jedni su u hladu međugorske crkve sv. Jakova, drugi svoje molitve prikazuju pred kipom Uskrsloga Isusa čekajući u dugom redu kako bi mu se poklonili, treći traže ispovjednika, a i njih ima jer su u Međugorju stotine svećenika – sinoć ih koncelebriralo 569 i uvijek su spremni za ispovijed. Uvijek svećenici i ističu ispovijed kada je Međugorje u pitanju naglašavajući kako se svugdje može ispovjediti, ali da ispovijed nigdje nije takva kao u Međugorju. I biskup iz Ukrajine mons. Jan Sobilo svjestan snage međugorske molitve za mir, koja je već zaustavljala ratove pozvao je mlade hodočasnike da daruju svoje krunice koje će biti poslane u Ukrajinu.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić stalno naglašava kako je Mladifest prvenstveno duhovna obnova za mlade te ih poziva i da meditiraju nad Božjom riječi i geslom ovogodišnjeg Međunarodnog molitvenog susreta mladih koje glasi ‘Evo majke moje i braće moje!’ (Mt 12, 49). To mnogi i čine ne skrivajući pred našim mikrofonima kako su upravo u Međugorju pronašli, prije svega majku, ali i braću svoju

I pred Gospinim kipom mnogi traže utjehu ili zagovor Majke kako bi ih dovela k Isusu. I sve ih uvijek i dovede. Veliki je broj hodočasnika koji su svoje molitve upisali na veliko, sto metara dugo platno koje će sutra biti prineseno na oltar i prikazano prije svete posljednje večeri Mladifesta, a kada večernji program završi, svi puni zanosa i sreće ne mogu tek tako na počinak pa se još malo zasvira, zapjeva, zapleše… I svi se tako divno razumiju, iako prvi put čuju neki jezik, ali jezik molitve, jezik mira, jezik ljubavi, jezik Međugorja… To svi razumiju!