Home > Magazin > Mladić iz Jajca izumio aplikaciju koju je New York Times proglasio najboljom

Mladić iz Jajca izumio aplikaciju koju je New York Times proglasio najboljom

U svijetu prepunom izazova i brzih promjena, upravljanje popisom obaveza postalo je ključno za održavanje reda u svakodnevnom životu. U moru dostupnih aplikacija, jedna se izdvaja kao pravi saveznik – Todoist koja ima preko 10 milijuna preuzimanja.

Ova aplikacija, razvijena od strane mladića iz Jajca Amira Salihefendića, privukla je pažnju New York Timesa te postala prva opcija za korisnike diljem svijeta, piše Jajce Online.Todoist je stekao popularnost zbog svoje jednostavnosti i ugodnog korisničkog iskustva, te se ističe mnogobrojnim korisnim funkcijama koje olakšavaju upravljanje zadacima.

Neograničeni podsjetnici, praćenje napretka, organizacijske značajke za upravljanje više projekata te 150 prikaza filtara čine Todoist izuzetno svestranom opcijom. Ova aplikacija je kompatibilna s različitim platformama poput Applea, Androida, Windowsa i Linuxa, podržava automatizacijske programe poput Zapiera i IFTTT-a.

Velika popularnost aplikacije Todoist

Jedna od ključnih prednosti Todoista je redovito ažuriranje i transparentna politika privatnosti. Korisnici mogu uživati u dnevnim automatskim sigurnosnim kopijama podataka, šifriranju podataka te odsutnosti oglasa, pružajući osjećaj sigurnosti i povjerenja.U prethodnim verzijama, Todoist se suočavao s kritikama zbog ograničenih opcija integracije kalendara i kontraintuitivnog sučelja. Međutim, recentna poboljšanja u dizajnu sučelja čine Todoist jasnim liderom u svojoj kategoriji.

Unatoč mogućim unapređenjima u funkcionalnostima kalendara, Todoist se lako integrira sa gotovo svim kalendarima koje korisnici preferiraju.

Todoist nudi besplatan početnički plan, ali je primijećeno da nedostatak ključnih značajki, poput podsjetnika, čini besplatni plan ograničenim u usporedbi s drugim besplatnim opcijama.

Sa značajnim poboljšanjima koja Todoist Pro donosi, pretplata od 5 dolara mjesečno ili 48 dolara godišnje čini se izuzetno vrijednom investicijom za korisnike željne iskusiti sve prednosti ove vrhunske aplikacije za upravljanje popisom obveza.

Amir Salihefendić, osnivač kompanije Doist, koja stoji iza Todoista, svoju je životnu priču započeo u Jajcu. Nakon rata, sa svojim roditeljima preselio se u Dansku, gdje je stekao sveučilišno obrazovanje iz informacijskih tehnologija. Njegova putovanja vodila su ga kroz Čile, Tajland, Portugal prije nego što se s obitelji skrasio u Španjolskoj.

U svojim ranim koracima u karijeri, Amir Salihefendić nije krio zahvalnost u medijima prema svom bratu Munibu, stručnjaku za informacijske tehnologije. Iako Munib nije bio izravno uključen u razvoj aplikacija, njegova podrška bila je neizmjeran doprinos.

Munib je poznat kao vlasnik tvrtke “Smart“, koja je ostavila traga u informacijskom sektoru.

Todoist, uz svoju svestranost, jednostavnost i kontinuirana poboljšanja, postao je nezaobilazan alat za milijune korisnika koji traže red u svojim kaotičnim rasporedima, a New York Times proglasio je ovu aplikaciju najboljom među tzv. to do list aplikacijama.