Mladi, prije nego što odlučite napustiti BiH, osvrnite se iza sebe, pogledajte što ostavljate

„MLADI, PRIJE NEGO ŠTO ODLUČITE NAPUSTITI BOSNU I HERCEGOVINU, OSVRNITE SE IZA SEBE, POGLEDAJTE ŠTO OSTAVLJATE…“, bile su to riječi autora fra Marijana Karaule, na sinoć održanoj promociji jedinstvene fotomonografije pod nazivom „Treptaji ljepote“, u Maloj galeriji franjevačkog samostava Sv. Ante na Bistriku u Sarajevu.

U prepunoj dvorani okupljenima su o fotomonografiji govorili urednik fotomonografije „Treptaji duše“, Željko Ivanković, fra Mirko Filipović, te sam autor Marijan Karaula. Ivanković je u Karaulinim radovima prepoznao crtu velikog slikara i arhitekte Gabrijela Jurkića, također Livnjaka. Jedinstveni krajolici, prekrasne Bosne i Hercegovine zabilježeni su „treptajem oka“, kroz 40 godina Karaulinog drugovanja s fotoaparatom.

Od Livna, Šuice, Kupresa, Duvanjskog polja, preko Posavine i Srednje Bosne, sve do ramskog kraja, Karaula je bilježio, a nakon 15 godina od ideje, konačno i objavio fotomonografiju, iza koje stoji izdavačka kuća Suton iz Širokog Brijega. U projektu izdavanja fotomonografije sudjelovali su Miodrag Spasojević Štrika, Mario Iličić i Mirko Filipović.

U glazbenom dijelu programa manifestaciju su uveličali sarajevski mladi umjetnici Adana Muminović i Josip Radoš.

ljudski.ba