Mladi iz Jajca snimili film ‘Ostajmo’

Grad Jajce bilo je domaćin dvanaeste radionice Viva škole filma u ovoj sezoni koja je od 24. do 26. svibnja održana pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH.

Na radionicu se prijavilo osamnaest članova Centra za obrazovanje i druženje iz Jajca – COD, a za tri dana snimili su autorski film simboličnog naziva “Ostajmo”.

Da Jajce nije imuno na odlaske mladih, političke i sve druge podjele, prikazali su to svojim filmom, iskreno, bez pardona i jezikom koji je razumljiv svim generacijama, priopćili su organizatori, prenosi Fena.

“U filmu se prožimaju četiri teme: politika, religija, nacija i ljubav osuđena na propast od strane prijatelja, mještana pa i roditelja zbog ljubavi dvije osobe različite vjeroispovijesti. Kroz dijaloge glumaca progovara glas razuma i mladosti, nudi svjetlo na kraju tunela, nadu i rješenje. U filmu je korištena i autorska glazba, kao i kadrovi iz zraka”, priopćeno je iz press tima Viva film festivala.

Film ”Ostajmo” natjecat će se zajedno s ostalim omladinskim filmovima nastalim u okviru besplatnih trodnevnih radionica, za jednu od vrijednih nagrada na Viva film festivalu od 18. do 21. rujna u Sarajevu i još 17 bh. gradova.

Trinaesta radionica Viva škole filma bit će održana u čitaonici Gradske knjižnice u Busovači od 28. do 30. svibnja, najavili su organizatori.

Dnevnik.ba