Ministarstvo obrane nezadovoljno što im je umanjen proračun

Razmatrana je i realizacija Plana nabava za 2020. godinu, te konstatirana potreba racionalizacije i izvršavanje zadataka.

Ministar obrane BiH Sifet Podžić predsjedavao je petom sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH, na kojoj je razmatran Izvještaj o aspektima privremenog financiranja za 2020. godinu i realizaciji proračuna za 2020. godinu, te realizacija Plana nabava za 2020. godinu.

Sjednici, koja je održana u ponedjeljak u Domu Oružanih snaga BiH, nazočili su i zamjenici ministra obrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić, načelnik ZS OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, tajnik Ministarstva obrane BiH Muhamed Smajić, kao i ostali rukovoditelji organizacijskih cjelina Ministarstva obrane BiH.

Na sastanku je razmatrana situacija i pravci djelovanja nakon usvajanja Proračuna institucija BiH za 2020. godinu. Iskazano je nezadovoljstvo umanjenim proračunom Ministarstva odbrane BiH, te su date smjernice za dalje funkcioniranje i realizaciju planova Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u novonastalim okolnostima.

Također, razmatrana je i realizacija Plana nabava za 2020. godinu, te konstatirana potreba racionalizacije i izvršavanje zadataka u skladu sa zakonskim propisima u oblasti javnih nabava, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Bljesak.info