Milanović s Livnjacima

Livanjska zajednica Zagreb, udruga je građana i gospodarstvenika organiziranih radi okupljanja Livnjaka i njihovih prijatelja te zaštite i promicanja povijesnih, kulturnih, gospodarskih i ekoloških vrijednosti livanjskoga kraja.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je članove Livanjske zajednice Zagreb, na sastanku je bilo riječi o njihovu radu ali i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u kojoj se nalaze Hrvati u BiH, s naglaskom na potrebu zaštite njihovih prava kao konstitutivnog naroda. Livanjska zajednica Zagreb, udruga je građana i gospodarstvenika organiziranih radi okupljanja Livnjaka i njihovih prijatelja te zaštite i promicanja povijesnih, kulturnih, gospodarskih i ekoloških vrijednosti livanjskoga kraja. Na sastanku s predsjednikom Milanovićem predstavnike Livanjske zajednice Zagreb zanimalo je što Republika Hrvatska može učiniti da pomogne Hrvatima u BiH u ostvarivanju njihovih prava kako bi ostali živjeti u BiH.

Predsjednik Milanović upoznao ih je sa svojim stavovima i zalaganjem za prava hrvatskog naroda u BiH, navodi se među ostalim u priopćenju predsjednikova ureda.

Predstavnici Livanjske zajednice informirali su predsjednika o počecima zajednice kada im je rad bio ograničen i usmjeren ratom u Republici Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini, što se ogledalo i u osnutku dragovoljačke Samostalne bojne 1992. radi obrane Livna, u čemu je Zajednica pružala logističku potporu i pomoć stradalnicima u Domovinskom ratu.

Rad Zajednice transformiran je nakon rata u kulturnu djelatnost i očuvanje tradicionalnih i povijesnih vrijednosti livanjskog kraja kao i nastojanja za stvaranje gospodarske razvojne osnove za livanjski kraj, rečeno je na sastanku.

bljesak.info