Messi dobio senzacionalnu ponudu velikana: Nevjerojatna plaća, a ugovor na četiri godine

Inter iz Milana spreman je ponuditi Lionelu Messiju bajoslovni četverogodišnji ugovor iako je ušao u 34. godinu života…

Inter ne odustaje od Lionela Messija. Milanski klub, koji je u vlasništvu kineskih ulagača, pripremio je čak 260 milijuna eura kako bi istrgnuo Argentinca iz zagrljaja Barcelone. Informacije o novom napadu Intera na Messija objavila je talijanska Gazzetta dello Sport.

S druge strane, Katalonci su u procesu pregovora s Messijem oko produljenja ugovora. Prije nekoliko tjedana, u trenutku nove velike krize koja se otvorila na Camp Nou, kada je postalo jasno da će Real postati prvak Španjolske, pojavile su se informacije u španjolskim medijima kako razočarani Messi razmišlja o odlasku.

Navodno mu je dosta neuspjelih projekata i stvorene percepcije u široj javnosti da zapravo on određuje politiku Barcelone te dovodi igrače i trenere, a ne uprava na čelu s predsjednikom.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nedavno je izjavio kako je siguran da će Messi ostati na Camp Nouu. Međutim, činjenica je da Messi još nije produljio ugovor koji mu istječe u ljeto 2021.

Krajem godine proširile su se spekulacije kako Messiju u ugovoru stoji klauzula da može napustiti Camp Nou kad god mu se prohtije, i to bez odštete, a što su čelnici Barcelone između redova potvrdili.

Bartomeu je dao simptomatičnu izjavu u osvrtu na spomenute spekulacije. Kazao je da je Messi zbog svega što je dao katalonskom klubu zaslužio imati odriješene ruke, ali i da je siguran da će zaključiti karijeru u Barci.

U Interu se očito nadaju da bi Messija mogli dobiti bez odštete, ako ne prije, onda u ljeto sljedeće godine. Ako se to dogodi, navodno su mu spremni ponuditi četverogodišnju plaću u iznosu od 260 milijuna eura bruto. U Italiji su značajno smanjili poreze na plaće nogometaša pa bi Messi zarađivao 50 milijuna eura godišnje, što je, primjerice, 19 milijuna više od plaće Cristiana Ronalda u Juventusu.

Spekulira se da Messi u ovom trenutku u Barceloni zarađuje oko 50 milijuna eura neto godišnje, što je svjetski rekord. U bruto iznosu Messi Barcu stoji 100 milijuna godišnje. Dakle, Inter mu u jeku velike krize nude ista, astronomska primanja, ali i četverogodišnji ugovor.

Treba imati na pameti da je Messi u lipnju napunio 33 godine života, a kada mu istekne trenutačni ugovor s Barcom, imat će 34 godine. Dakle, nije baš u cvijetu igračke mladosti, no u Interu su mu ipak spremni ponuditi bajoslovni ugovor, prema kojem bi gotovo sigurno i s 38 godina na leđima bio najplaćeniji nogometaš na svijetu.

novatv.dnevnik.hr