Home > Sport > Matković se u Čačku na fenomenalan način oprostio od ABA lige: Jednom rukom srušio Borac, pa otišao u NBA

Matković se u Čačku na fenomenalan način oprostio od ABA lige: Jednom rukom srušio Borac, pa otišao u NBA

Hrvatski reprezentativac, Karlo Matković se utakmicom protiv Borca u Čačku u pobedi svoje Cedevita Olimpije oprostio od ABA lige i to na sjajan način. On je bio najefikasniji igrač svog tima i gotovo da je direktno doprineo tome da Zmajevi odnesu trijumf iz grada na Zapadnoj Moravi – 65:74.

Biće Cedevita Olimpija žestoko oslabljena do kraja sezone, ali je vreme da Karlo napravi veliki korak. On će biti deo Nju Orleans Pelikansa i zaista bi bila velika šteta da ga ova franšiza ne iskoristi na pravi način i odmah ne baci u vatru.On je današnji meč završio sa 19 poena uz devet skokova i jednom asistencijom, a pratio ga je u stopu Jaka Blažič sa jednim poenom manje uz šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je raspoloženiji od ostalih bio Frenklin sa 15 poena uz osam skokova, dok je Talić ubacio 14.

Imao je Borac nekoliko puta šansu da se u ovu utakmicu vrati, ali jednostavno nije bio dovoljno miran. Promašivali su Todorović i Talić zicere, a jednom je drugopomenuti košarkaš “zakucan” od pomenutog Matkovića bananom.

Posle ovog meča, Borac je na skoru 8-11, dok je Cedevita stigla do 13. pobede i sada ima 13-6.

Telegraf