Marko Pavić novcem Ministarstva nakupovao hrpu vina, skupe parfeme i dezodoranse

Prošli tjedan, u zadnjim danima svog tehničkog mandata, ministar Pavić osobno je na karticu ispeglao 7.071 kn i zatim tražio od ministarstva da mu se taj trošak refundira. Ministar danima nije odgovarao na naše pozive ni poruke, a njegova glasnogovornica ispričavala se da zbog privatne situacije ne može do kompjutera.

Kada je konačno odgovorila na upit, kazala je da su to darovi za ‘ministre i predstavnike država članica EU’. Na ponovljeni upit kojem smo to EU ministru poklonili dezodorans te zašto je Marko Pavić osobno hodao gradom, birao poklone i teglio butelje, nismo dobili odgovor.

Marko Pavić, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije posljednje dane svog mandata iskoristio je na vrlo neobičan način: posvetio se šopingu. Prema dokumentima kojima raspolaže Telegram, ali i iz odgovora glasnogovornice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dâ se zaključiti kako je Pavić osobno, što u radno, što u slobodno vrijeme, hodao po zagrebačkim trgovinama i vlastitom kreditnom karticom kupovao različitu robu. Kasnije je, doduše, od ministarstva na čijem je čelu, tražio refundiranje troškova, o čemu Telegram posjeduje dokumentaciju.

Naime, Zlatko Ilak, ovlašten za obavljanje poslova glavnog tajnika u Pavićevu ministarstvu, najmanje u dva navrata prošloga je tjedna poslao molbu Upravi za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave i Sektoru za financijsko planiranje, upravljanje troškovima i kontrolu za refundaciju troška reprezentacije da na tekući račun ministra Pavića doznači novac za račune koje je ovaj napravio. Radilo se o iznosu od ukupno 7.071,59 kuna.

Telegram