Home > BiH > Mala općina u BiH novo poslovno čudo, investicije vrijedne desetke milijuna eura

Mala općina u BiH novo poslovno čudo, investicije vrijedne desetke milijuna eura

Iako po broju stanovnika jedna od manjih u Bosni i Hercegovine, općina Grude danas je jedan od lidera u gospodarskom napretku.

Pozitivan je primjer koji pokazuje kako sinergija općinske administracije i gospodarstvenika može dovesti do napretka.

Načelnik Gruda Ljubo Grizelj u razgovoru za RTV HB osvrnuo se na tri dosadašnja mandata na čelu ove prosperitetne općine u Zapadnoj Hercegovini.

 

Kao najveće postignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj.

“Od preuzimanja mog mandata do danas je to kontinuirana politika. Ne možete promatrati uspješnost ili rad načelnika i jedne zajednice kroz jedno kratko razdoblje. To su projekti strateške naravi koji se odvijaju u duljem vremenu”, kazao je Grizelj dodavši kako se bez dobre putne infrastrukture, općina ne može razvijati.

Grudska privreda je na zavidnoj razini što potvrđuju i brojke.

U Grudama se najviše novostvorene vrijednosti proizvede tijekom jedne godine po zaposlenom radniku, to je na razini od 40.000 eura.

“Naš prihod od poreza na dohodak gotovo je dosegao decentralizirane prihode od PDV-a”, istaknuo je načelnik Gruda.

Kako je rekao, u ovom trenutku su desetine milijuna eura započetih investicija na području Gruda u proizvodne kapacitete.

“Uz nekih desetak ili 15 milijuna eura javnih investicija u infrastrukturu, tu je 25 ili 30 milijuna eura, možda i više, investicija koje su pri kraju, a odnose se na proizvodne kapacitete, ne ulazeći u ove trendovske kao što su solarne elektrane i slično”, rekao je načelnik

Vecernji list