LIVNO: Za tragediju u kojoj je život izgubilo četvero mladih podignute optužnice

Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda u Livnu Nedim Begić potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva koja prvooptuženika 47-godišnjeg T. P. iz Livna tereti za počinjenje vise kaznenih djela u stjecaju.

T. P. se tereti za teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje službene isprave, dok se drugooptuženi 44-godišnju S. P. iz Livna tereti za počinjenje kaznenog djela sprječavanje dokazivanja.

Osumnjičeniku se stavlja na teret da je u noći 9. travnja 2020. godine, oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, Grad Livno, upravljao motornim vozilom marke Land Rover iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala.

Land Rover je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke VW Golf II, kojim je upravljao J. M. (21), a Golfu su pored vozača bili S. V. (20), V. V. (20) i I. R. (19). Sve četiri osobe iz Golfa smrtno su stradale u sudaru.

T. P. se također stavlja na teret da je ozlijeđene ostavio bez pomoći, dok je skrivao lovačko oružje zakopavajući ga stotinjak metara od mjesta prometne nesreće, priopćeno je iz Županijskog suda u Livnu.

dnevnik.ba