Home > Livno > Livno: Oldtimeri zaustavljali dah 

Livno: Oldtimeri zaustavljali dah 

Autoklub Livno, u suradnji s ljubiteljima oldtimera, organizirao je u subotu četvrti car event-oldtimer skup u Livnu i Tomislavgradu. Okupljanje sudionika održano je najprije na sportskom terenu Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, a potom na platou kod novog autobusnog kolodvora u Tomislavgradu.

Predsjednik Autokluba “Livno” Dražen Vrdoljak kazao je Feni kako je ovogodišnja manifestacija okupila tridesetak ljubitelja oldtimera koji su pristigli iz Imotskog, Splita, Kaštela, Zadra, Mostara, Širokog Brijega, Livna, Banja Luke i Sarajeva. Po njegovim riječima, vlasnici automobila koji su došli na skup uglavnom posjeduju više starih automobila. ”Što se tiče samog područja oko Livna, po garažama ima dosta oldtimera, a koliko su očuvani i sigurni, to je druga priča. Koliko je meni poznato oko petnaestak osoba se u pravom smislu drži ovog hobija i posjeduje vozila u jako dobrom stanju, no neki od njih, po želji vlasnika, nisu izloženi ni po klubovima, a niti po susretima oldtimera”,kazao je Vrdoljak. Dodao je kao ovaj, kao i svaki hobi, iziskuje dosta ulaganja.

Od izloženih automobila posebnu su pažnju plijenila su dva Mercedesa iz 1950-ih godina prošlog stoljeća, a osim njih, posjetitelji su mogli vidjeti Fiat 128, Zastavu 101, Renault 12 TL, Renault 4 GTL, Land rover 2006 S, Opel record… Susret je također humanitarnoga karaktera jer se prikupljaju sredstva za nabavku transportnoga inkubatora za potrebe ginekološkog odjela Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu.

Nakon Tomislavgrada kolona je nastavila put prema Kupresa gdje će se druženje nastaviti u restoranu “Ognjišta” hotela Adria ski. Inače, da bi neki automobil mogao postati oldtimer mora biti star najmanje 40 godina te imati bar 80 posto originalnih dijelova.