LIVNO BUS: Odgovor na demantij Grada Livna

Jučer je objavljen demantij vezan za situaciju s prijevozom koju pratimo već par dana. Ako niste upratili, demantij grada Livna možete pročitati OVDJE.

Livno – Bus jučer se iz toga razloga opet oglasio putem Facebook profila, a objavu prenosimo u cijelosti.

Poštovani sugrađani, javnosti, svi koji nas pratite širom BiH a i regije, s obzirom da sam pročitao pokušaj demantija Grada Livna, imam moralnu i svaku drugu obvezu dati odgovor na cijeli slučaj oko gradskog prijevoza i ponovno tvrdim, a na sudu ćemo i dokazati, da je riječ o kriminalu koji prelazi razmišljanja i poglede običnog malog čovjeka.

Idemo redom:

Zahvaljujem se, tko god da je pisao pokušaj demantija, jer ste pokazali ono što je očigledno, a to je panika, neznanje i potvrdu da redovi po kojim se prijevoz trenutno radi nisu u skladu sa zakonom.

Narod treba vjerovati vama, a ne svojim očima, naravno 20 godina vam ta priča prolazi, ali ne može više!

Navodite da ste imali saznanja da Li Bus želi voziti gradski prijevoz pa ste otvorili natječaj, odnosno poziv za usklađivanje? Kako brižno od vas.

Notorna laž i u materijalima ispod dostavljamo činjenice koje vas otkrivaju u prvoj laži.

Naime zadnje usklađivanje redova vožnje koje ste radili bilo je za period od 2014. – 2017.

Od 2017. god odlukama produžavate valjanost redova vožnje i to na ukupan period od tri godine, sad već preko 4 godine…

U tri godine na taj način ste onemogućili bilo koju firmu da aplicira na prijevoz i vozi, napravili ste monopol i iz gradskog proračuna za isplatu troškova prijevoza jednoj firmi isplatili, a po našim saznanjima preko 2 mil KM.

Spominjete pritisak???

Prvi pritisak smo vam napravili kad smo nakon dva mjeseca uspjeli registrirati firmu 2018. god nakon svih vaših sistemskih smicalica, napravili dane otvorenih vrata 26.11.2018 i pozvali sve ljude dobre volje i livanjske medije, gdje nijedan medij, portal iz Livna nije smio ili nije htio doći na isti događaj.

Preživjeli 2019. god sa svim vašim napadima i inspekcijama, pojačali vozni park, a i u konačnici otkrili da tri godine plaćate nešto bez poziva, javne nabave ili bilo čega…

Da sakrijete tri godine bezakonja (samo u ovom slučaju), napravili ste natječaj na koji smo se javili. Slike natječaja koji ste objavili ispod.

Natječaj ste objavili 24.10.2019. god, a dan prije, 23.10.2019 god svojom odlukom ponovno produžavate valjanost postojećih redova do okončanja postupka što je mimo svih zakona.

Istom natječaju smo pristupili max oprezno, slušajući sve ostale ljude koji su imali posla sa Gradom Livnom, napravili redove vožnje koje su prometni vještaci provjerili i potvrdili ispravnost, poslali te na otvaranju redova vožnji shvatili da pogodujete i radite mimo svih propisa i pravilnika :

– Ne vodite zapisnik sa otvorenja ponuda
– Ne čitate i ne evidentirate vremena predloženih redova
– Dopuštate drugoj strani dopunu uplate koja je bila u manjem iznosu i dokumentacije dok u tekstu vašeg natječaja stoji da
nepotpuna i neblagovremena dokumentacija se neće razmatrati.

Na iste činjenice smo uradili žalbu, istu ste odbili i uputili nas na Federalno Ministarstvo Prometa koje (slika ispod) koje se proglašava nemjerodovnim a vi sad čekate mišljenje istog ministarstva (ili savjet šta sad, panika…).

Da li je povjerenstvo raspušteno i sredstva koja su bila uplaćena od strane prijevoznika vraćena prijevoznicima? Jesu, ali to po vama očito nije okončan postupak.

Na stranu sve, kako i zašto se dopušta vožnja danas po redovima za koje ste rekli da nisu u skladu sa zakonom?

Šta je sa mjerama koje su naložene u vidu socijalne distance da mora biti u autobusu, koje nema, a onda djecu maltretirate maskama i pravilima unutar škola?

Isto ministarstvo, odnosno djelatnik iz Ministarstva, u daljnjem postupku kad ste uvidjeli, što ste i danas potvrdili, nezakonitost i neusklađenost starih redova vožnje po mojim saznanjima, povjerenstvu predlaže da se stari redovi zamijene sa novim i na taj način ne otkrije kriminal…

Prijedlog nije prošao i nastala je još veća panika u vašim kriminalnim redovima.

Umjesto da redove vožnji koji su predloženi i ispravni registrirate vi poništavate cijeli natječaj pogodujući nekom.

Naše pitanje, kako na neispravne i nezakonite redove se prijevoz vrši danas?

Kako ste godinama na nezakonite redove vožnji plaćali prijevoz?

Zašto u ovoj kriminalnoj hobotnici na sve naše dopise šutite, zašto se svi:

– Federalno Ministarstvo prometa
– Federalna Uprava za inspekcijske poslove
– Županijska upravna inspektorica Ministarstva pravosuđa

oglašavaju da nisu nadležni za ovaj problem ili je riječ o strahu od onog što se krije u pozadini?

Pritisak smo vam napravili i sa kaznenim prijavama?

Da, i bit će ih još i to ne samo sa moje strane nego od svih drugih gospodarstvenika koji su onemogućeni na raznorazne načine da rade u Livnu i ovim putem pozivam sve da javno kažu kakav staljinizam vlada Livnom.

Idemo dalje….

Po zakonu o školstvu prijevoz učenika se može voziti redovnom i izvanrednom linijom, prijevoz đaka je zaštićena vrsta prijevoza i vozi se na relaciji kuća – škola – kuća.

Kada je grad Livno objavio javnu nabavu, poziv, bilo što za prijevoz učenika, po kojem kriteriju dodjeljujete nekom iznose i po kojoj računici?

Koliko osnovnoškolske djece koristi autobuse za prijevoz, a imamo saznanja od strane roditelja djece, da nemaju svi mogućnost prijevoza do škole?

Imamo podružne škole, objasnite koliko djece osnovnih škola putuje autobusom u grad i koji iznos plaćate?

Da li se djeca koja nemaju prijevoz u vašim tabelama vode kao broj na papiru za naplatu?

Naša saznanja kažu da za prijevoz osnovnoškolske djece Grad plaća oko 600.000 – 650.000 KM.

Koliki iznos Grad Livno plaća po djetetu za prijevoz?? Mi znamo a evo vas javno pitamo, odgovorite ljudima.

Ako je prijevoz djece, osnovnoškolske djece besplatan, šta djeca i kome u Gradu Livnu plaćaju 10 KM i po kojem pravilniku??

Vama je sve ovo pritisak jer ovo što ste radili i radite ne ide dalje i još jednom javno kažemo DOSTA JE BILO, a ona poznata već izreka, KO JE JAMIO JAMIO JE, mi ćemo se samo nadovezati, vrijeme je da netko odgovora!

Svojim metodama do sada ste kupovali ljude i šutnju, radna mjesta po Šumariji, Elektroprivredi, Komunalnom, Županiji, Općini i ne znam još po kojim uhljebističkim sistemskim glasačkim firmama, a onda upravo takvi uhljebi su najžešći borci očuvanja sistema i moralne vertikale koji koriste društvene mreže za prosipanje sve filozofije i demagogije, liječenja kompleksa bezličnosti i bezveznosti, dok Livno i društo propada.

Dok vi pokušavate opravdati nazovi demantijima što se opravdati ne može sela i grad nestaju.

Jel trebamo šutiti, povući se i gledati dalje ovo što gledamo godinama?

Jučer su to bile mnoge druge firme koje ste na isti način ugasili, danas ste se namjerili na nas, sutra je neka druga firma a već sad znam za dosta firmi koji probleme sa Gradom imaju i ovim putem ih pozivam da javno kažu svoje probleme i mišljenje o vašem zakonitom radu…

Jeli treba šutjeti još??

E “gospodo” neće moći!! Za pravdu ćemo se boriti pa da vidimo.

Ove prijetnje koje šaljete…smiješni ste..

Svaki dan sam u Livnu, u svom uredu, gospodo izvolite, tu sam, ne skrivam se po zdanjima kao čelni ljudi ovog grada i to po drugim zemljama, a za koje se nitko ne pita kako su kupljeni dok za Li Bus se pitate šta i kako, kako smo kupili autobuse, režirate medijske spinove i laži, pa ste nam poslali i izvršili na desetine inspkecijskih nadzora, i vidi, sve uredno i čisto.. I trenutno imamo nadzor u tijeku.

Čudi vas da netko u vašem kriminalnom sistemu radi na častan i pošten način?

Ima nas i takvih, ima nas koji volimo ovaj grad, ima nas koji želimo da naša djeca ostanu i odrastaju u ovom gradu a ne po Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, širom EU gdje ste kako meni tako velikoj većini otjerali prijatelje, poznanike i rodbinu?

Dosta je šutnje… ona nas je i dovela do ovog gdje smo danas.

Javno pozivam tužiteljstvo, SIPA-u, sve institucije da dođu i provjere moje navode vezane za Grad Livno i poslovanje istog , ja stojim iza svojih navoda, a javno pitam i obične ljude, zaposlenike Grada Livna koji rade po nečijem nalogu da li vi stojite iza kriminala koji bezrazumno štitite?

Također tražimo tematsku sjednicu Gradskog Vijeća, a po pitanju prijevoza u Gradu Livnu.

U prilogu možete pronaći i objavljenu dokumentaciju.

Mario Pavlinović