Home > Livno > LIVNO: Biskup krstio sedmo dijete obitelji Kasalo

LIVNO: Biskup krstio sedmo dijete obitelji Kasalo

Koncelebrirali su livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja i župni vikar fra Ivan Mijatović. Ovaj je događaj okupio rodbinu, prijatelje i župljane, a na početku mise župnik je iskazao radost zbog ovog događaja i izrazio zahvalnost Bogu i obitelji te biskupu.

„Danas je doista sretan i blagoslovljen dan za Vas i Vašu brojnu blagoslovljenu, obitelj. Malena Vaša kćerkica Lucija je danas – kao i Vi i druga Vaša draga dječica: ViktorijaAnamarijaMia-SaraVladoStipe i Jelena – sakramentom sv. krštenja postala članom Božjeg izabranog naroda – Kristove Crkve“, naveo je u svojoj čestitci mons. Komarica koji je u propovijedi pohvalio veliko pouzdanje u Boga supružnika i njihovu spremnost da odgovore na Božje povjerenje i donesu na svijet svako dijete koje im Gospodin povjeri.

I župnik je za obitelj iz livanjskog iz prigradskog naselja Suhač imao riječi hvale. „Ova obitelj je primjer hrabrosti i primjer da se život stavlja u Božje proviđenje, da se i u ovim vremenima može živjeti od rada svojih ruku – obitelj se bavi stočarstvom. To je najbrojnija obitelj u livanjskom kraju – u kući ih živi 16: dvojica braće sa suprugama, 10 djece i roditeljima. Obitelj njeguje tradicionalne katoličke vrijednosti“, doznali smo od župnika.

Posebnu svečanost ovom nesvakidašnjem slavlju dala je grupa vjeronaučne djece iz osnovne škole svojim pjevanjem i sviranjem pod vodstvom s. Blanke Jeličić. Svoj doprinos dala su i djeca obitelji Kasalo – biskupovu čestitku pročitala je Viktorija, Anamarija čitala poslanicu dok su ostali ministrirali. Na kraju su biskup i župnik darovali obitelj koja je njima na dar dala svoj domaći sir.

L. P. G