Livnjak na čelu tužiteljstva u Mostaru! Čestitamo!

Zdenko Kovač novi je glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Mostaru, odlučeno je na sjednici Visokgo sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) koje je donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, osim Kovača, imenovana je još i Mirjana Kulić na poziciju predsjednice Općinskog suda u Živinicama.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, navodi se u priopćenju.

bljesak.info