Livnjaci ujedinjeni u akciji pomoći za Županijsku bolnicu Livno

U vremenima kad se cijeli svijet suočava s nevidljivim neprijateljem, korona virusom koji svakim danom uzima sve više maha, Županijska bolnica nema sredstava i opreme kako bi poduzela preventivu, zaštitila djelatnike ali i pacijente te učinila sve što je u mogućnosti da se spriječi pojava i širenje COVID-19 na području Hercegbosanske županije.

Nadležni federalni i državni organi, Vlada HBŽ i Krizni stožer Ministarstva zdravstva učinili su sve što se tiče ograničavanja i zabrane kako bi stanovnike županije zaštitili, a na današnjoj izvanrednoj sjednici bit će riječi o Proračunu HBŽ za 2020. godinu koji je neophodan za borbu protiv korone.

Poziv u pomoć za Hercegbosansku županiju i Županijsku bolnicu poslali su nadležni na jučerašnjoj konferenciji.

Premijer Vlade HBŽ Ivan Jozić, ministrica Zdravstva Vasilija Broćeta, ministar MUP-a Darinko Mihaljević, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Dijana Mamić i ravnatelj ŽB Livno Ivan Cikojević apelirali su i na federaciju i na državu da usmjere neka sredstva ili donacije za HBŽ i bolnicu.

No, Livnjaci i Livanjke, oni iz inozemstva ali i oni koji su još tu, nisu prepustili cijelu ovu situaciju sudbini.

Grupa građana koja je u komunikaciji s ravnateljem Županijske bolnice prim. dr Cikojevićem pokrenula je akciju za pomoć livanjskoj bolnici.

Potrebne podatke za uplatu kao i popis opreme koji fali bolnici kako bi se što bolje opremila možete pronaći ispod.

Među prvim donatorima ove akcije je istaknuti Livnjak Zlatko Dalić koji je uplatio 10.000 KM za pomoć Županijskoj bolnici Livno.

Napravljena je i facebook grupa “Pomoc Bolnici Livno” sa više od 4000 članova koji su pokazali spremnost za pomoć Županijskoj bolnici Livno.

Livanjska zajednica Frankfurt, grupa mladih Livnjaka koji žive u Njemačkoj otvorila je PayPal račun gdje se mogu pratiti uplate i svatko može vidjeti konto na računu. Kako su objasnili u grupi, pomoću poznanstava i kontakata pokušavaju osigurati maske, rukavice, naočale, zaštitna odijela, dezificijense, respiratore te iskordinirati dostavu u Livno, s obzirom na situaciju.

U vremenskom razdoblju od 15 sati skupljeno je 7.732 EURA.

Ispod na linku možete pogledati stanje i uplatiti donaciju.

https://paypal.me/pools/c/8nDF1PSCd4

U ovu humanitarnu akciju uključila se i Livanjska zajednica Zurich koja je također otvorila račun na GoFundMe gdje je otprilike u istom vremenskom razdoblju skupljeno 3,180 CHF.

https://www.gofundme.com/f/coronavirus-livno?utm_source=customer&utm_medium=copy_link-tip&utm_campaign=p_cp+share-sheet

Također, na grupi “Pomoc Bolnici Livno” jutros se oglasio i svetski poznati Livnjak Mate Rimac.

Situaciju i nove informacije možete pratiti na grupi “Pomoc Bolnici Livno”.

Svjedoci smo vremena krize koja je izazvana pandemijom korona virusa, ali ova akcija i svi ljudi koji su se javili i žele pomoći su dokaz da zajedno možemo poboljšati situaciju te pomoći bolnici.

Livno Novine