Home > Livno > Livnjaci u FK Offenbach Kickers iz Njemačke: Jedan igra a drugi vatreno navija

Livnjaci u FK Offenbach Kickers iz Njemačke: Jedan igra a drugi vatreno navija

Nogometni klub Offenbach Kickers iz Njemačke ima stogodišnju tradiciju postojanja i uspješnog rada. Nekad su bili u samom vrhu njemačke Bundeslige, a danas su u četvrtoj ligi, a veoma lako bi se moglo desiti da već naredne godine budu u trećoj.

Sportski direktor kluba je Bosanac Sead Mehić, a veliki fan je još jedan Bosanac Anes Jarebica iz Livna.

Jarebica i Ferukoski

Anes „gine“ za klub, ima doživotnu VIP kartu, prisustvuje svakoj utakmici, a i dobar je Mehićev prijatelj.

Luka Garić i Anes Jarebica

U posljednjoj utakmici na kojoj je bilo više od 10.000 posjetitelja i zaljubljenika u nogomet Offenbach kickers iz Offenbacha izgubio je od prvoplasirane ekipe iz Mannheima, ali to nije spriječilo vjerne navijače da do zadnje minute budu uz njihove nogometaše.

Na kraju utakmice moglo se primijetiti razočarenje na licima mnogih navijača, ali isto tako i vjera i nada da narednu utakmice pobjede i učvrste svoje mjesto na tabeli.

-Isto kao što navijam dušom i srcem za Reprezenataciju BiH isto tako sam i veliki fanatik kluba Offenbach kickers. U ovom klubu igraju i dva igrača iz BiH Luka Garić i Franćesko Lovrić, jedan je iz Brčkog, a drugi iz Livna, a tu je i još jedan Makedonac Marko Ferukoski koji je živa čigra na terenu. Ovaj klub ima dosta navijača iz BiH. Jednostavno mi smo im također velika navijačka podrška – rekao nam je Jarebica.

R.P.