Livanjski harmonikaši postigli iznimne rezultate na protekla dva međunarodna natjecanja!

Livanjski harmonikaši su postigli iznimne rezultate na protekla dva međunarodna natjecanja!

Harmonikaši Osnovne glazbene škole „Franjo Serafin Vilhar“ u posljednjih tjedan dana nastupili su na dva prestižna međunarodna natjecanja harmonike.

U period od 24. – 27. svibnja u Puli se održalo 45. međunarodno natjecanje harmonike. Našu školu predstavljali su: Luka Mišković, klasa prof. Maria Perkovića, u disciplini solo harmonika, te duo harmonika Anja Pavić i Anđela Vidović klasa prof. Mladena Jelovića u kategoriji komornih sastava.

U obje discipline naši učenici su osvojili prve nagrade. Nakon natjecanja u Puli isti učenici su nastupili i na međunarodnom natjecanju harmonike „Akordeon Art plus“ koje se održavalo od 31. 5. do 3. 6. u Istočnom Sarajevu. Također i na ovom natjecanju navedeni učenici su osvojili prve nagrade. Uz 5 prvih i dvije druge nagrade koje su osvojili učenici glazbene škole na Federalnom natjecanju, te ove četiri prve nagrade koje su osvojene na međunarodnim natjecanjima govori dovoljno o samoj školi, talentiranosti njenih učenika i kvalitetnom radu njihovih nastavnika. Čestitamo svim natjecateljima i njihovim nastavnicima na izvanrednim rezultatima postignutim na navedenim natjecanjima.