Home > Livno > Livnjak pronašao novčanik s većom sumom novca. Vratio ga vlasniku i odbio nagradu

Livnjak pronašao novčanik s većom sumom novca. Vratio ga vlasniku i odbio nagradu

Ne događa se često da pronađemo izgubljeni novčanik a gotovo nikada se ne događa da pronađemo novac u tom izgubljenom novčaniku. Da ima nade za ovaj svijet pokazuje primjer našeg sugrađanina Edina Doračića koji je prije par dana pronašao novčanik s određenom sumom novca (redakciji poznat iznos). Naš sugrađanin odmah se bacio na posao i stupio u kontakt s osobom koja je izgubila novčanik kako bi mu ga što prije vratio.

Kad je uspio stupiti u kontakt s osobom koja je izgubila novčanik, ponuđena mu je nagrada, međutim, on je nagradu odbio uz obrazloženje da mu je dovoljna nagrada što je našao vlasnika novčanika i vratio mu isti.

“Znam kakav je ružan osjećaj kad izgubiš novčanik i moraš ponovno vaditi sve dokumente, osobnu, vozačku itd, također i novac koji se u današnje vrijeme teškom mukom zaradi.” rekao nam je u razgovoru Edin Doračić. “Osobu koja je izgubila novčanik poznajem cijeli svoj život i nikada ne bih mogao primiti bilo kakvu nagradu od njega za to što sam mu pronašao novčanik. Vjerujem da bi mnogi tako postupili da su se našli u mojoj situaciji. Istina, svakome bi dobro došao taj novac, ali on ne pripada meni i nisam ga imao pravo zadržati niti sam pomislio na takvo nešto”, dodao je za kraj.

Ovakav čin je primjer svima nama koji živimo u Livnu, a ako uzmemo u obzir da je Edin Doračić nezaposlen, bivši košarkaš i sada košarkaški trener u Ženskom košarkaškom klub Livno, jasno je da ovakvoj osobi možemo sigurno povjeriti sportsko obrazovanje naše djece.

Svaka čast Edine, primjer si svima nama!

Livnovine