Liječnici u strahu: Svi koji su bili po noćnim klubovima su pozitivni, na jesen će to eskalirati

Liječnici obiteljske medicine u strahu su od jeseni. Traže hitan sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ponovo upozoravaju da ih nedostaje.

“Povećan broj onih koji se s febrilnim stanjima javljaju najčešće s povratka s mora, gotovo svi su izjavili da su bili po noćnim klubovima i svi koji su bili po noćnim klubovima nakon testiranja su pozitivni”, kazala je Slava Posenjak-Pavišić, liječnica obiteljske medicine, za RTL Danas. Već dugo upozoravaju kako su zbog silne papirologije postali administratori. Uz koronavirus na jesen dolazi i gripa, a njih nedostaje.

“Primjećujemo, barem ja u svojoj ordinaciji da će to na jesen eskalirati jer ako počne škola, ako počnu febrilna stanja, onda u tom slučaju pitanje je koga primiti u ordinaciju, koga prvog testirati, pa ga primiti onda ako je negativan”, rekla je Posenjak-Pavišić.

Tražili su sastanak s ministrom. “Poslat ćemo im poziv početkom sljedećeg tjedna, ovisno o obavezama ministra Beroša ćemo organizirati taj sastanak. Sastanka će biti. Moći ćemo proći sva pitanja koja ih muče. Razgovarat ćemo o svemu. HZZO provodi određene postupke informatizacije poslovanja, smatramo da će ubrzati neke stvari za liječnika da se ne bavi administriranjem, nego da se može posvetiti pacijentu”, poručio je Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Večernji list