Home > Sport > Legendarni Bill Belichick posjetio Vatrene, Modriću i Daliću uručio poklone

Legendarni Bill Belichick posjetio Vatrene, Modriću i Daliću uručio poklone

Bill Belichick, najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa s osam osvojenih naslova Super Bowla, bio je gost hrvatske nogometne reprezentacije.

Prije prijateljske utakmice Hrvatske i Sjeverne Makedonije, Belichick je dobio na poklon uokvireni dres s brojem osam i prezimenom Biličić na leđima. Nakon ručka, posjetio je Vatrene i razgovarao o svojim najvećim uspjesima i uspjesima hrvatske reprezentacije.Luki Modriću poklonio je loptu s posvetom: “Za Luku, najbolji si, čestitam!” Zlatko Dalić također je dobio loptu na poklon, prenosi sportklub.

 

poster

Prisjetio se anegdote iz 2014. godine kada je Hrvatska izgubila od Meksika na Svjetskom prvenstvu, zbog čega je izgubio okladu s kondicijskim trenerom New England Patriotsa, koji je Meksikanac, i morao nositi sombrero. Tri godine kasnije, Hrvatska je pobijedila Meksiko, pa je njegov kolega morao nositi hrvatske rekvizite i dres Luke Modrića.

 

Belichick je izrazio ponos na svoje hrvatske korijene:

 

“Ponosan sam na svoje hrvatske korijene, moji djed i baka su došli u SAD 1910. godine iz Draganića i imali težak život, ali je zato moj otac, također trener američkog nogometa, uspio doživjeti svoj američki san. Jučer sam postao hrvatski državljanin, sad sam jedan od vas, bez obzira na to što ne pričam hrvatski. Čast mi je biti u vašem društvu, gledao sam jučerašnju utakmicu i zaista ste bili fantastični.”Belichick je ostvario najveće uspjehe s New England Patriotsima, osvojivši osam naslova Super Bowla, najgledanijeg sportskog događaja u SAD-u. Ponosno je isticao svoje hrvatsko porijeklo, a u Hrvatsku je došao kao poseban gost trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala u Zadru, koji se održava od 6. do 8. lipnja.

Vecernji list