Home > Županija > Kupres Play: TBF, glazba, ski-lift letovi i puno prirode 

Kupres Play: TBF, glazba, ski-lift letovi i puno prirode 

Prvi dan festivala, Cover day, počet će okupljanjem paraglidera iz BIH i regije, a 19 sati će biti upriličeno otvaranje festivala slijetanjem paraglidinga na parcelu gdje se održava festival

Na planini Stožer 16. i 17. kolovoza u Snowparku Kupres održat će se 16. po redu Kupres Play festival koji će u dva dana posjetiteljima uz more dobre glazbe, ponuditi i pregršt drugog sadržaja. Festival će se održavati dva dana, na tri stagea, a  posjetitelje očekuje panoramski uspon ski-liftom, let paragliderom u tandemu, roštiljada, puno dobre glazbe i puno kupreške prirode.

Prvi dan festivala, Cover day, počet će okupljanjem paraglidera iz BIH i regije, a 19 sati će biti upriličeno otvaranje festivala slijetanjem paraglidinga na parcelu gdje se održava festival Nakon toga uslijedit će glazbeni program na platou ispod ski-staze gdje će nastupiti bend Mona i Profiteri Band La Grange, Obrada Metalla.

Nakon toga, posjetitelji će moći osjetiti čari londonske klupske scene uz nastup DJ Man Fridayja iz Londona. Petak, drugi dan odnosno ReCover day festivala počet će u podne na chill stageu na vrhu planine gdje će se posjetitelji prevoziti ski-liftom. Dan je rezerviran za relax jazz, reggae, Roštiljadu na vrhu svijeta te za Sajam rukotvorina i ekoloških proizvoda, koji će se održati na platou ski-staze.

Istodobno održat će se i radionice i art-programi za djecu i odrasle pa će se i kroz program Academy Art, koji je nastao uz suradnju s Likovnom akademijom Široki Brijeg. Program Rave za najmlađe ima za cilj djecu upoznati s instrumentima i muziciranjem, a na radionici Stencil Art uvježbavat će se izrada šablona i ukrašavanja tkanine. U programu Tvornica želja upoznat će te se s radovima u drvetu, a održat će se i program DADA – u kojem će se raditi slike od otpada. U središnjem dijelu drugog dana programa na glavnom stageu, na open air platou ispod ski-staze koncert će održati Brule i Hodočasnici, Billie Joan, bend Merrow, Kidney Stones Nakon njih uslijedit će veliki koncert TBF-a nakon kojeg će na electro stage nastupiti Ivan Šljivić aka. Spectrum te Ivan Mikić. Planina Stožer je fenomen sa svojih oko 1000 izvora vode, predstavlja vododjelnicu jadranskog i crnomorskog sliva.

Bogata je ljekovitim samoniklim biljem, gljivama i plodovima, te rijetkim vrstama. Ima i povijesne značajke te se veže za povijesno vrijeme kraljice Katarine Kosače. Inače, KUPRES PLAY je festival alternativne glazbe humanitarnog karaktera. Pokrenula ga je skupina mladih entuzijasta nezadovoljnih okruženjem i nedostatkom kulturne ponude, te mogućnostima za djelotvorne aktivnosti mladih.

Za sve informacije o festivalu, posjetitelji i potencijali izlagači mogu dobiti na Facebook stranicama festivala ili na broj 063768632.

Organizatori ujedno pozivaju volontere i sponzore da im se jave. Naglašavaju kako će se po festivalskim cijenama nuditi i sadržaji na samom skijalištu kao streličarstvo, biciklizam, te domaća hrana u autohtonom objektu ”Kupreška kuća” i smještaj u hotelu ”Kraljevac”. Kamp je besplatan, a organizatori su voljni posjetiteljima pomoći pri traženju smještaja. Generalni pokrovitelj festivala je ŠGD Hercegbosanske šume, a zlatni sponzor je Vlada HBŽ.