Home > Livno > KUD Rudine na 10. danima tradicije Kaštela 2019. “Nostalgija”

KUD Rudine na 10. danima tradicije Kaštela 2019. “Nostalgija”

Na poziv TZ Kaštel Novi i naših livnjaka iz Livanjske zajednice u Kaštelima gosp. Karmelu Milanoviću, 28.svibnja 2019.godine, KUD Rudine sudjelovali su na kaštelanskom kulturnom ljetu, 10.danima tradicije Kaštela 2019. “Nostalgija”.

Kako je ova manifestacija zamišljena da obagati turistučku ponudu mjesta, postavljeni su štandovi na kojima su pored domaćih proizvođača svoje domaće proizvode prezentiraju. Tako su uz nastup i promociju izvorne pjesme i kola livanjskoga kraja, prezentirali domaće proizvode. Moglo se kušati domaćih uštipaka, krafni, gurabija, pita, domaći kruh “ispod sača” od četiri vrste brašna i najpoznatiji brend “Livanjski sir”.

KUD Rudine se ovim putem zahvaljuju gospodinu Zdravku Markovu direktoru livanjske mljekare koji je donirao više vrsta sira.

Sam kraj programa proveli su uživajući u koncertu-nastupu KUD-a Jedinstvo iz Splita koje ove godine proslavlja 100 godina rada i djelovanja. Ugodno druženje u Kaštelima završilo je dodjelom Zahvalnica i prigodnih darova uz degustacuju dalmatinskih proizvoda.

Iz KUD Rudine se zahvaljuju TZ Kaštela na pozivu, ali i veliko hvala livnjacima i upravi Livanjske zajednice u Kaštelima.