Home > Livno > Kroz suradnju Turističkog klastera Hercegovina i Vlade Hercegbosanske županije realiziran je još jedan projekt turističke promocije naše županije i potencijala koje ona nudi

Kroz suradnju Turističkog klastera Hercegovina i Vlade Hercegbosanske županije realiziran je još jedan projekt turističke promocije naše županije i potencijala koje ona nudi

Jučer je našu županiju posjetilo 20 ak hrvatskih novinara i predstavnika turističkih agencija u organizaciji Turističkog klastera Hercegovina (TKH) s predsjednicom Marijom Vukoja. Posjeta je realizirana s ciljem promocije novootvorene zračne linije Croatia Airlines-a, Zagreb-Mostar te turističke ponude cijele regije Hercegovine, prema tržištu koje je nama osiguralo najveći broj stranih turista u 2022.godini.
U Livnu su ih u ime Vlade Hercegbosanske županije pozdravile ministrica gospodarstva Dijana Puzigaća, te Ivana Mišković iz Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, koje su se kratko obratile te poželjele dobrodošlicu u Hercegbosansku županiju. Novinare i turističke djelatnike je zanimalo malo više o položaju i povezanosti Hercegbosanske županije, kulturnim znamenitostima i baštini uključujući i dva franjevačka muzeja Gorica i Tomislavgrad kao i mnogobrojnim prirodnim ljepotama i bogatstvima ovoga kraja koje bi posjetitelji svakako trebali vidjeti.
Iz turističke agencije Continental Adventure nazočne je pozdravio i Marin Mamuza te uputio na turu foto safarija i obilazak platoa Kruzi od izvora rijeke Bistrice, Dumana do Cincara u potrazi za krdima divljih konja, a potom i na degustaciju domaćih proizvoda kao što su sir i domaći pršut, nekoliko vrsta tradicionalnih domaćih pita i domaće livanjsko pivo. Druženje je završeno u popodnevnim satima posjetom Livanjskoj mljekari te degustacijom poznatog brenda i zaštitnog znaka ovog Grada.

Nakon ove posjete iz Blidinja, preko Livna naši gosti su se uputili prema Čapljini, gdje ih čeka obilazak Hutovog blata kao i let natrag iz Mostara za Zagreb u ranim jutarnjim satima. Posjetiteljima i promotorima ove naše lijepe županije želimo sretan put i da se uskoro vidimo opet u Hercegbosanskoj županiji.

Vladahbz