Home > BiH > Krišto: Uspješan put Hrvatske pruža potporu i BiH

Krišto: Uspješan put Hrvatske pruža potporu i BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je čestitku premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

– Dopustite mi kao predsjedateljici Vijeća ministara BiH te u svoje osobno ime uputiti najiskrenije čestitke u povodu Dana državnosti Vama i svim žiteljima Republike Hrvatske.

Na današnji dan, konstituiranjem prvoga izabranog višestranačkog Sabora, ostvaren je hrvatski stoljetni san i rođena je demokratska hrvatska država. Tada su se nositelji hrabrosti i vizije budućnosti odlučno suprotstavili izazovima kako bi izborili slobodu i neovisnost. Tog je dana obnovljena suverenost hrvatskog naroda.

 

00:00

Danas je Republika Hrvatska država koja počiva na temeljnim načelima demokracije, jednakosti, pravde, poštivanja ljudskih prava i sloboda. Od svog osamostaljenja Hrvatska je postigla značajan napredak ostvarujući uspjehe u mnogim područjima.

Uspješan put Republike Hrvatske pruža potporu i Bosni i Hercegovini te daje nadu da se kroz bezuvjetnu posvećenost pravim vrijednostima, predan rad i trud mogu prevladati brojni izazovi i ispuniti ozbiljne zadaće – navodi se u čestitci predsjedateljice Krišto, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Vecernji list