Home > BiH > Krišto razgovarala s mađarskom predsjednicom Novak

Krišto razgovarala s mađarskom predsjednicom Novak

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s predsjednicom Mađarske Katalin Novak o europskom putu Bosne i Hercegovine i daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsjedateljica Krišto je istaknula kako je Vijeće ministara BiH svjesno izazova koji stoje pred našom zemljom ali je odlučno i predano radi na ostvarenju 8+1 uvjeta odnosno 14 ključnih prioriteta na putu prema članstvu u Europskoj uniji (EU). Naglasila je da Bosna i Hercegovina u ožujku očekuje iz Bruxellesa dobivanje točnog datuma za otvaranje pregovora. 
 
Krišto je zahvalila predsjednici Novak na potpori koju prijateljska Mađarska pruža Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu.
 
Istaknula je uvjerenje da će Mađarska tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u drugoj polovici 2024. godine nastaviti pružati potporu Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji  u nastavku procesa proširenja.  
 
Sugovornice su razmijenile mišljenja o modalitetima jačanja ekonomske i suradnje u drugim oblastima, što je u obostranom interesu dviju zemalja