Home > BiH > Kosor ponudila pomoć Borjani Krišto na europskom putu BiH

Kosor ponudila pomoć Borjani Krišto na europskom putu BiH

Ruska agresija na Ukrajinu, ali i godina europskih izbora i želja aktualnih službenika da otvaranje pregovora s BiH upišu među vlastita postignuća, umnogome su utjecali na izuzetno važan iskorak naše zemlje, smatra bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Žena pod čijim je vodstvom Hrvatska uspjela svladati sve izazove i postati članica EU veoma je sretna zbog napretka BiH i spremna je, na poziv institucija, svojim iskustvom pomoći nastavku europskog puta.

Na raspolaganju sam bilo kome tko bi smatrao da bi mogao čuti neka iskustva, jer pregovori nisu ni jednostavni, niti se mogu završiti s pola snage. Drago mi je što se ovo dogodilo u trenutku kad je predsjedavateljica Vijeća ministara BiH žena, pa ako gospođa Borjana Krišto bude imala želju pitati kako to funkcionira, vrlo rado ću se odazvati, kaže Kosor.Pred BiH je težak proces, pa se odluci treba radovati, ali političari moraju ostati hladnih glava i započeti opsežan posao, kako bi „težak, neizvjestan, dug i vrlo trnovit put“ BiH što prije prešla.

Ja sam protiv prečaca za bilo koga, pa i za BiH, ali samo iz jednog razloga, zato što mislim da bilo kakvi prečaci ne bi bili dobri za građane. Stvarne, dubinske reforme moraju biti provedene zbog dobrobiti građanki i građana BiH, a tu mislim na vladavinu prava, borbu protiv korupcije i kriminala i uvođenje svakojakog reda, kaže Kosor za „Avaz“.