Korištenje aluminijske folije nije dobro za čuvanje hrane

Gotovo nakon svakog ručka ostane hrane koja se sprema za idući dan. Ostat će dobra za konzumaciju samo ako je pravilno pohranjena. Za neke ljude omotavanje hrane u aluminijsku foliju najlakši je način za pohranu hrane, ali to je i način kojim biste si mogli ugroziti zdravlje, piše msn.com.

Neke bakterije proizvode toksične tvari koje ne mogu biti uništene kuhanjem na visokim temperaturama. Pa se tako, ako se hrana ostavi na sobnoj temperaturi, bakterije razmnožavaju. Kao što i mi trebamo kisik da bismo živjeli, bakterije trebaju kisik da bi se razvijale i razmnožavale.

Korištenje aluminijske folije nije dobro za pohranu hrane jer aluminijska folija ne sprečava ulazak zraka. To znači da bakterije dobivaju zrak i nastavljaju se razmnožavati, a hrana se kvari i više nije dobra za konzumaciju.

Kako biste spriječili kvarenje hrane, najbolje bi bilo hranu spremiti u plastične posude s poklopcem kako biste osigurali da zrak ne ulazi u vaše jelo. Također je bitno da hranu spremite u hladnjak najmanje dva sata nakon pripreme.

Ako vaša hrana stoji dulje od dva sata na sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija, piše Večernji list.