Home > BiH > Kopča iz BiH na aukciji u centru Pariza: Licitacija počinje u ponedjeljak

Kopča iz BiH na aukciji u centru Pariza: Licitacija počinje u ponedjeljak

Ova kopča odražava bogatu tradiciju i kulturno naslijeđe Balkana, svojim jedinstvenim dizajnom i izvrsnom izradom. Njegovi detalji i ukrasi odražavaju vještinu i kreativnost majstora koji su ga izradiliZa dva dana u Parizu, u prestižnoj aukcijskoj kući Drouot, održat će se dražba na kojoj će se za rijedak primjerak posrebrene mesingane kopče za remen nadmetati ljudi iz cijeloga svijeta. Ovaj umjetnički dragulj, koji je ukrašen lišćem i kartušama, porijeklom je s Balkana, iz Bosne i Hercegovine, a datira se kao originalno djelo s početka 20. stoljeća.

Očekuje se da će aukcija privući veliki broj kolekcionara i ljubitelja umjetnosti, spremnih da se nadmeću kako bi ovaj izniman primjerak dodali svojoj kolekciji, javlja N1.

Dimenzije kopče su impresivne: 19 cm visine i 41 cm širine, što je čini doista neodoljivim artefaktom koji vrijedi posjedovati.

Ova kopča odražava bogatu tradiciju i kulturno naslijeđe Balkana, svojim jedinstvenim dizajnom i izvrsnom izradom. Njegovi detalji i ukrasi odražavaju vještinu i kreativnost majstora koji su ga izradili.

Aukcijska kuća prodaje ovaj isječak iz kolekcije etno nakita, a početna procjena je od 50 do 100 eura. Ovo nije konačna cijena i od kupaca se očekuje mnogo više.

Aukcija će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja s početkom u 13.30 sati u jednoj od 15 prodajnih dvorana hotela Drouot koji se nalazi u srcu Pariza.

Drouot je najveći svjetski aukcijski centar i ključni igrač na tržištu umjetnina od 1852. godine. S više od 70 aukcijskih kuća, Drouot je sinonim za vrhunsku umjetnost i mjesto gdje se stvara povijest prodaje umjetnina.

Grupa Drouot sastoji se od nekoliko podružnica i ima iznimno značajan utjecaj na globalno tržište umjetnina. Godišnja ponuda od 230.000 umjetnina iz 21 glavne specijalnosti privuče oko 3.000 posjetitelja dnevno.

 

Sa svojom digitalnom platformom Drouot.com, grupa nudi opcije digitalne prodaje, uključujući dražbe uživo, aukcije samo na mreži i trenutnu prodaju. S gotovo 2 milijuna predmeta godišnje, koje nudi 600 aukcijskih kuća, Drouot je vodeći u industriji trgovine umjetninama.

Kopča iz Bosne i Hercegovine predstavlja pravu rijetkost i izvanrednu priliku za kolekcionare da dođu do autentičnog i jedinstvenog dijela balkanskog nasljeđa.

Ljepota, povijesna vrijednost i umjetnička izvrsnost jamče da će ova aukcija biti pravi spektakl.

Stoga ljubitelji umjetnosti i kolekcionari iz cijeloga svijeta ne smiju propustiti priliku prisustvovati ovoj nezaboravnoj aukciji u Parizu koju mogu pratiti online.

Vecernji list