Konzulat Republike Hrvatske u Livnu poziva za glasovanje na izborima za Predsjednika RH

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenog 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati u nedjelju 22. prosinca  2019.  godine.

U Bosni i Hercegovini izbori će se održati u nedjelju 22. prosinca 2019. u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava na ukupno četrdeset i četiri (44) biračka mjesta (Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Vitez i Livno)-

Za birače sa područja Hercegbosanske županije biti će otvorena četiri (4) biračka mjesta unutar osnovne škole: „Ivan Goran Kovačić“ (Župana Želimira 25, 80101 Livno).

Sukladno članku 57. Zakona o registru birača (NN 144/2012, 105/2015), HRVATSKI DRŽAVLJANI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ i nemaju izdanu osobnu iskaznicu s inozemnom adresom, a nisu se aktivno registrirali MOGU NA DAN ODRŽAVANJA IZBORA OSTVARITI SVOJE PRAVO GLASOVANJA TEMELJEM POTVRDE koju će na dan izborau prostorijama osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ izdavati ovlašteni djelatnici Konzulata Republike Hrvatske u Livnu.